Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 50€.

Košarica
0,00€

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Centermetraze.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletni naslov trgovine je: https://centermetraze.si. S spletno trgovino centermetraze.si (v nadaljevanju Centermetraze.si ali trgovina) z dne 27.10.2020 upravlja podjetje Creativ Anja, Anja Jankovec s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).

1. Splošno

Trgovina Center metraže je spletna trgovina, ki prodaja metrsko blago in šiviljske potrebščine. Splošni pogoji spletne trgovine Center metraže so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 – ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo – ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Center metraže upravlja podjetje Creativ Anja, Anja Jankovec s.p., Srednji vrh 21b, 1355 Polhov Gradec, matična številka: 7082207000, davčna številka: 67418791, nismo zavezanci za DDV.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine centermetraze.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino centermetraze.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Vpis v register dne 1.6.2016 AJPES, Izpostava Ljubljana.

2. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
– podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
– kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
– lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje)
– način in rok dostave artiklov
– informacije o načinu plačila
– informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Trgovina Center metraže, centermetraze.si, se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.centermetraze.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.
Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

3. Vrste uporabnikov

Za nakup na spletni strani centermetraze.si registracija ni potrebna. Neregistrirani uporabniki lahko shranjujejo artikle v Košarica. Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane, pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila.
Ugodnosti z uporabo kode za popust se obračunajo v zadnjem nakupnem koraku pred potrditvijo naročila.

4. Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).
Količinski popusti za fizične osebe, se preračunajo ob oddaji želene količine v košarico. Veleprodajnim strankam (tudi fizičnim, z večjim naročilom enakega blaga) pripada popust po rabatni lestvici.
Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.
Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo centermetraze.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

5. Naročilo

Trgovina Center metraže se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini centermetraze.si se artikli prodajajo na meter (metrsko blago) ali kos (igle in šiviljske potrebščine, zadrge, trakovi ipd.).
Najmanjša količina nakupa za metrsko blago na spletu je 0.50 cm, razen za blago z raportom, za katere v obrazec za nakup ni možno vnesti manjše enote kot je velikost raporta.
Kupoprodajna pogodba med trgovino Center metraže in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina centermetraze.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).
Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino centermetraze.si kot za kupca.
Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte info@centermetraze.si.
Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

6. Načini plačila

Trgovina Center metraže centermetraze.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije
– po povzetju: pošiljko pošljemo z odkupno vrednostjo preko kurirske službe GLS. Stroški plačila po povzetju so dodaten 1 EUR.
– s sistemom PayPal: sistem PayPal omogoča varno plačevanje preko spleta s plačilnimi karticami. Več o sistemu izveste na www.paypal.com.
– z nakazilom na transakcijski račun Gorenjska banka SI56 0700 0000 3024 453 po ponudbi/predračunu
– s plačilno oz. kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu ali s sistemom PayPal.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:
– plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice
– po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine centermetraze.si

7. Nakupna pogodba – račun

Nakupna pogodba – račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec račun na e-mail za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Creativ Anja, Anja Jankovec s.p., Srednji vrh 21b, 1355 Polhov Gradec in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@centermetraze.si.
Kupec prejme račun za naročene artikle v pdf formatu, na email naslov, naveden ob oddaji naročila. V kolikor to ni mogoče, ga prejme v paketu, skupaj z naročenimi izdelki.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. Ugodnosti za stranke trgovine Center metraže

Na voljo količinski popust ob naročilu več metrov (cena se avtomatsko preračuna, ko dodate željeno količino v košarico):
2m – 3% popust
3m – 5% popust
4m – 7% popust
5m ali več – 10% popust
*za večje količine od 6m velja veleprodajni cenik, za fizične in pravne osebe.

O dodatnih popustih in akcijah so uporabniki, prijavljeni na e-novice, obveščeni preko emaila.

9. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.
Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.
Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine Center metraže, z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

10. Pravica do odstopa pogodbe – preklic naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail info@centermetraze.si, blago pa vrniti v 14 dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Ponudnik ni dolžan sprejemati odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupnina bo kupcu vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v štirinajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva, in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Samo na podlagi zmanjšanja vrednosti blaga zaradi ravnanja potrošnika podjetje potrošniku ne more odvzeti pravice do odstopa od pogodbe in s tem vračila kupnine.

11. Reklamacije

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.


Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

12. Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 1 – 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

V kolikor je znesek naročila nižji od 50 EUR, stroški pošiljanja znašajo 2,90 EUR. Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 50 EUR.

Pošiljka je poslana preko GLS-a*, kar pomeni, da vam le to dostavi njihov kurir. Ob oddaji naročila obvezno navedite svojo telefonsko številko, da vas bo kurir omenjene dostavne službe obvestil o času dostave paketa. Kurirska služba GLS je zavezana blago dostaviti v roku 1-3 dni. Ob dela prostih dneh ter vikendih dostavna pošta ne dostavlja.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini centermetraze.si.

V primeru plačila po povzetju, se strošek poštnine poviša za 1 €. Dodatne stroške pošiljanja ste poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

*Trgovina Center Metraže si pridržuje pravico izbire druge dostavne službe, če bo naročilo v tem primeru izpolnjeno na bolj učinkovit način.

13. Varnost in varovanje osebnih podatkov

Trgovina Center metraže uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Creativ Anja, Anja Jankovec s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti.

14. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine Center metraže: centermetraze.si.

Podjetje Creativ Anja, Anja Jankovec s.p., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec našega podjetja. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

Creativ Anja, Anja Jankovec s.p. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Center metraže, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

15. Spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Creativ Anja, Anja Jankovec s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

16. Avtorske pravice

Vse avtorske pravice na spletni strani trgovine centermetraze.si (vključno z vsemi slikami, fotografijami, animacijami, videi, glasbo, tekstom in datotekami) so izključna lastnina prodajalca.

17. Končne določbe

Splošni pogoji veljajo od 9. 12. 2019 do preklica. Prodajalec lahko spreminja te splošne pogoje poslovanja brez predhodnega soglasja uporabnikov.

18. Podatki o podjetju

Naziv: Creativ Anja, Anja Jankovec s.p.
Naslov: Srednji vrh 21b, 1355 Polhov Gradec
Spletna stran: https://centermetraze.si
E-pošta: info@centermetraze.si, veleprodaja@centermetraze.si
Telefon: 040983031
Identifikacijska številka za DDV: 67418791
Transakcijski račun GBKR d.d., Kranj.: SI56 0700 0000 3024 453

Blagovna znamka: Center Metraže